IT-refurbishment

Verouderde apparatuur van IT-afdelingen of kantoren wordt vaak onnodig weggegooid. Want wanneer een datadrager op de juiste manier softwarematig gewipet wordt, is het mogelijk om het apparaat opnieuw te gebruiken.

Data Destroy refurbisht oude apparatuur. Daarna testen we alle hardware op werkbaarheid. Een datadrager die niet meer 100% werkbaar is, recyclen we. Zo loop je geen risico op een harde schijf die slecht functioneert. Van apparaten zoals servers, die intern gebruikt werden, verwijderen we alle interne verwijzingen en de nummering van de servers. Op die manier is nooit meer te herleiden door welk bedrijf een apparaat gebruikt is.

Het refurbishen van IT-apparatuur gaat verder dan alleen harde schrijven. Na het vernietigen van gevoelige informatie kan alle apparatuur opnieuw gebruikt worden. Dit kunnen servercomponenten zijn, maar ook laptops, tablets en bedrijfstelefoons. De apparaten kunnen na het wipen opnieuw gebruikt worden, of als tweedehands verkocht worden. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook duurzamer dan weggooien.

Als je oude apparaten hebt staan die wel een tweede leven kunnen krijgen, neem dan contact op met Data Destroy. Wij kunnen helpen.